تاثیر بازی

انجام بازی با کودکان نه تنها سرگرم کننده است، بلکه تاثیر بازی بر رشد و پرورش بچه‌ها بسیار زیاد است.
بازی کردن باعث می‌شود که آن‌ها درباره دنیای اطراف بیشتر بیاموزند.

انجام هر گونه فعالیت می‌تواند برای فرزندان شما خوشایند و بی نظیر باشد. تفاوتی ندارد که با اسباب بازی‌های خاصی با آن‌ها بازی می‌کنید و یا از ساده‌ترین وسایل بهره مند می‌شوید، ماهیت بازی کردن باعث می‌شود که فرصت کافی برای یادگیری و تمرین مهارت‌های جدید را بیاموزند.

شما به عنوان والدین و کسانی که در ارتباط نزدیکی با بچه‌ها به سر می‌برید، بسیار مورد علاقه آن‌ها هستید. به همین دلیل است که از همان ابتدای زندگی دوست دارند که شما را در کنار خود داشته باشند، با شما بازی کنند و یا حتی اسباب بازی‌های خود را با شما شریک شوند.
اگر زمانی که کودکتان در حال بازی کردن است به او نگاه کنید، می‌بینید که دائما در حال یادگیری و کاوش است.

کارهایی که می‌توانید در هنگام بازی انجام دهید

یک شی ساده و یا یکی از اسباب بازی‌های او را در اختیار فرزند خود قرار دهید و به خوبی نگاه کنید تا ببینید که چگونه با آن بازی می‌کند.
اگر از نظر شما نحوه بازی کردن او اشتباه است، اشکالی ندارد، به او اجازه دهید که تجربه کند تا خود بیاموزد که بهترین روش برای بازی کردن و استفاده از اسباب بازی‌ها به چه صورت است.

شاید به عنوان یک مادر دلسوز و یا پدر فداکار دوست داشته باشید که به او بگویید چگونه با یک اسباب بازی کار کند، با این حال مسئله‌ای که لازم است آن را به یاد داشته باشید این است که از انجام این کار برای او خودداری کنید.
شما می‌توانید با او همراه شوید و نحوه بازی خود را در کنار او اجرا کنید، پس از مدتی مشاهده خواهید کرد که سعی می‌کند تا روش شما را بیاموزد و آن را تقلید کند.
به مرور فرزندتان می‌آموزد که در حین بازی، فکر کند و عمل کند.
به عنوان والدین کودک وظیفه دارید هنگام خرید سیسمونی نوزاد بهترین و مناسب‌ترین اسباب بازی را برای فرزند خود تهیه کنید.

تاثیر بازی با کودکان
کارهایی که می‌توانید در هنگام بازی انجام دهید عبارت است از:

  1. دریافت سیگنال‌های کودکان
  2. بررسی فضای بازی
  3. بازی دوباره و چندباره
  4. تنظیم بازی
  5. بررسی محیط زیست
  6. واکنش کودک به عوامل
  7. احساس کودکان

۱. دریافت سیگنال‌های کودکان

ممکن است زمانی که کوچولوی شما در سنین پایین‌تری به سر می‌برد، در هنگام بازی قادر نباشد به خوبی از کلمات استفاده کند و احساس خود را بیان کنند.
با این حال می‌توانید احساسات او را از صداهایی که تولید می‌کند و یا حرکات دست و صورت او درک کنید.

درک این سیگنال‌ها متوجه تاثیر بازی می‌شوید و این مساله باعث می‌شود بدانید که دقیقا در چه زمانی باید وارد عمل شوید و یا دست از کار بکشید.

علاوه بر این می‌توانید متوجه شوید که کودکان کدام یک از اسباب بازی‌های خود را ترجیح می‌دهند و یا از چه فعالیت‌هایی خوششان می‌آید.

۲. بررسی فضای بازی

آیا محلی که در آن بازی می‌کنید، مورد علاقه کودک شماست؟
این نکته‌ای است که هنگام بازی کردن با بچه‌ها بهتر است به آن توجه کنید.
گاهی ممکن است سر و صدای بیش از حد موجب حواس پرتی فرزند شما شود و در نتیجه او را کلافه و خسته کند.
در هنگام بازی کودک با اسباب بازی‌ها بهتر است محلی را آماده کنید که ترجیحا فضای وسیعی داشته باشد و در نتیجه فرزند شما بتواند تا حدی که می‌خواهد در آن به تکاپو و بازی بپردازد.

۳. بازی دوباره و چندباره

شاید برای شما هیجان انگیز نباشد، اما کودکان ترجیح می‌دهند که یک بازی را بارها و بارها انجام دهند.
آن‌ها دوست دارند که حتی زمانی که شکست می‌خورند مجددا یک روش را امتحان کنند. این کار باعث می‌شود تا برای کسب مهارت‌های بیشتر، چالش‌هایی که پیش روی آن‌ها قرار دارد را حل کنند.
در این زمان حتی اگر ترجیح می‌دهند تمام کارها را خودشان انجام دهند، بهتر است اجازه دهید که این کار را انجام دهند و زمانی که نیاز به کمک داشتند به او کمک کنید. آن‌ها در هنگام بازی با اسباب بازی‌هایشان احساس قدرتمندی می‌کنند، به مرور زمان می‌آموزند که می‌توانند در هنگام بازی هوشمندانه عمل کنند و در نتیجه موفق شوند.

هر چقدر که کودکان بیشتر بازی کنند، بیشتر می‌آموزند و در نهایت تسلط بیشتری در مواجهه با چالش‌ها خواهند داشت، این یادگیری ادامه می‌یابد و هر روز افزایش پیدا می‌کند.
به همین دلیل به جای پنهان کردن اسباب بازی‌ها او، این فرصت را در اختیار فرزند خود قرار دهید تا به کمک آن رشد کند.
بنابراین لازم است هنگام تهیه‌ی سیسمونی کودک اسباب بازی‌هایی را برای او خریداری کنیم که او را به چالش بکشد.

تاثیر بازی با کودکان

۴. تنظیم بازی

ممکن است کودکان شما نیاز ویژه‌ای داشته باشند، بنابر برخی از بیماری‌هایی مانند ناتوانی‌های جسمی، روحی و یا اجتماعی، همه ممکن است به عنوان یک چالش در هنگام بازی فرزندان شما محسوب شوند.
کودکان از طریق بازی با انواع اسباب بازی‌هایی که در اختیار دارند می‌آموزند که چگونه هر کدام از فعالیت‌ها می‌تواند برای رفع نیازهای منحصر به فرد آن‌ها مفید واقع شود.

۵. بررسی محیط زیست

با نگاهی به محیط طبیعی افراد می‌توانید به این مهم پی ببرید که چگونه متغیرهایی مانند صدا و یا نور می‌تواند بر فرزند شما و احساس او تاثیر بگذارد.

به عنوان مثال صدای تلویزیون می‌تواند او را عصبی کند و یا به تکاپو وا دارد.
به همین دلیل می‌توانید با بررسی این عوامل محیط بازی او را مناسب با احساسی که دارد، تنظیم نمایید.

۶. واکنش کودک به عوامل

برخی از کودکان نوپا و نوزادان، اگر بیماری‌های خاصی داشته باشند، به راحتی تحت تاثیر قرار می‌گیرند، در حالی که این مسئله برای سایر بچه‌ها کمتر رخ می‌دهد.
به همین دلیل در هنگام بازی با کودکانی که شرایط ویژه‌ای دارند سعی کنید که با یک اسباب بازی و یا شی کوچک، شرایط بازی را فراهم کنید و به تدریج آیتم‌های دیگر را اضافه کنید، در این حین به تمام واکنش‌های فرزند خود توجه کنید.
وحشت کردن و یا خندیدن کودک نسبت به اسباب بازی می‌تواند باعث شود که در هنگام انتخاب آن‌ها دقت کنید.

۷. احساس کودکان

برخی از بچه‌ها در هنگام لمس برخی از اشیا و نگه داشتن آن، لذت می‌برند.
این در حالی است که لمس برخی از این اسباب بازی‌ها ممکن است باعث قلقلک و یا خنده آن‌ها شود. با بررسی این واکنش‌ها و احساس بچه‌ها، هر بار شرایط بازی را برای آن‌ها تغییر دهید و آن را بهبود سازید.

توجه به این موارد موجب می‌شود تا فرزند خود را بهتر درک کنید و در نتیجه بتوانید با برقراری ارتباط موثر با وی، به افزایش مهارت‌های کودک کمک کنید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *