واکسن زدن

هنگامی‌ که نوزاد به ماه‌های خاصی از زندگی خود می‌رسد باید واکسینه شود این واکسینه شدن نوزاد را در برابر بیماری‌هایی که امکان دارد در طول دو سال اول زندگی با آن‌ها رو به رو شود را از بین خواهد برد. در زمان‌های قدیم که از واکسیناسیون استفاده نمی‌شده است بیشتر نوزادان جان خود را در برابر بیماری‌هایی که در برابر آن‌ها توان مقاومت نداشته‌اند و بدن آن‌ها در برابر آن‌ها مقاوم نبوده است را از دست می‌داده‌اند.

راه‌هایی برای جلوگیری از تب

هنگامی‌ که واکسن به نوزاد زده می‌شود امکان آن وجود خواهد داشت که در بدن نوزاد تب بوجود بیاید که این تب می‌تواند تا دو سه روز به طول بینجامد اما در برخی از نوزادان مقدار این تب کمتر خواهد بود.

بنابراین می‌توان گفت که تب بعد از واکسن زدن نوزاد طبیعی خواهد بود این نکته را در نظر بگیرید هنگامی‌ که نوزاد تب می‌کند باید مراقبت‌های لازم را برای نوزاد به عمل بیاورید تا نوزاد بتواند به راحتی این مرحله را پشت سر بگذراند.
اگر احتیاط‌های لازم را هنگامی‌ که نوزاد تب می‌کند را انجام ندهید و کار‌های لازم را به موقع انجام ندهید باعث خواهد شد که تب به سرعت بالا برود و در نهایت برای نوزاد عمل تشنج به وجود بیاید این تشنج باعث خواهد شد که سیستم بدن نوزاد دچار اختلال شود.
مشکلاتی را برای بدن و مغز نوزاد به وجود بیاورد. پس بهتر است که تب بعد از عمل واکسینه را جدی بگیرید تا با مشکلاتی از این دست رو به رو نشوید. شاید بگویید چرا بعد از این که نوزاد را واکسینه می‌کنند نوزاد تب می‌کند؟

واکسن زدن نوزاد

علت بوجود آمدن تب چیست؟

هنگامی‌ که نوزاد تب می‌کند دلیل آن این است که بدن دارای یک میکروب یا عفونتی شده است که تب ایجاد خواهد شد این مطلب برای موارد عمومی‌ ذکر می‌شود اما برای این که تب بعد از واکسینه شدن نیز به همین علت خواهد بود.

نباید زیاد تعجب کنید زیرا موادی که برای واکسینه شدن از آن‌ها استفاده می‌شود فرآورده‌های میکروبی هستند البته نه با آن شدت و قدرت میکروب‌های قوی زیرا این مواد ضعیف شده میکروب‌ها هستند.

که به میکروب‌هایی که ضعیف شده‌اند در اصل واکسیناسیون گفته می‌شود هنگامی‌ که عمل تزریق واکسن انجام می‌گیرد نوعی میکروب ضعیف وارد بدن نوزاد خواهد شد در این مرحله بدن از خود واکنش نشان خواهد داد.

انواع واکسن

این واکنش با‌ ترشح ماده‌ایی به نام پادتن است که این پادتن به نوزاد کمک خواهد کرد که در برابر این میکروب از خود مقاومت نشان خواهد داد و بدن در برابر این بیماری از خود مقاومت نشان خواهد داد بنابراین واکسن برای بدن نوزاد بسیار مهم است و می‌تواند بدن را در برابر انواع بیماری‌ها در امان قرار دهد.

واکسن‌ها در زمان‌های مشخصی به نوزاد زده خواهد شد این زمان بندی به این شکل خواهد بود که ابتدا واکسن بدو تولد زده خواهد شد که این واکسن می‌تواند در برابر بیماری‌هایی نظیر سل و سیاه سرفه و دیفتری و کزاز بدن نوزاد را مقاوم می‌کند.
دومین واکسنی را که نوزاد باید آن را بزند در دو ماهگی خواهد بود که باید آن زده شود که به این واکسن، واکسن پنج گانه نیز گفته می‌شود که بیماری‌هایی مانند:

  1.  دیفتری
  2. کزاز
  3.  سیاه سرفه
  4. هپاتیت ب
  5. هموفیلوس
  6. پنومونیه

واکسن زدن نوزاد

در این ماه قطره خوراکی فلج اطفال نیز زده خواهد شد. در ماه چهارم واکسن دیگری نیز باید زده شود که به آن واکسن چهار ماهگی گفته می‌شود این واکسن می‌تواند شامل این موارد باشد که البته پنج گانه خواهد بود.

شامل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب، هموفیلوس، پنومونیه، و همین طور در این ماه قطره خوراکی فلج اطفال نیز زده خواهد شد به همراه فلج اطفال که به شکل تزریقی زده خواهد شد.

بعد از این مرحله نوزاد دو ماهی را استراحت خواهد کرد و بعد از آن باید واکسن شش ماهگی نوزاد زده شود که این واکسن نیز پنجگانه خواهد بود که تمامی‌ مواردی را که در بالا گفتیم را شامل می‌شود. بعد از واکسن شش ماهگی نوزاد دیگر واکسنی نخواهد داشت تا این که در ماه دوازدهم نیز باید واکسن دوازده ماهگی را بزند که این واکسن شامل سه مورد است سرخک، سرخجه، و اوریون است.
بعد از این که این واکسن‌ها زده شد واکسن هجده ماهگی و همین طور واکسن شش سالگی نیز باید زده شود این دو واکسن سه گانه هستند و فلج اطفال را نیز شامل خواهد شد.

بعد از این که واکسن زده شد باید مراقبت‌های جدی و اساسی از کودک به عمل آید امکان بروز تب بسیار طبیعی خواهد بود باید تب را کنترل کرد حتی امکان خواهد داشت ناحیه‌ایی که واکسن به آن زده شده است متورم شود.

یا این که با درد زیادی همراه شود بنابراین بهتر است که درد آن را کاهش داد برای این کار می‌توانید حوله را گرم کنید و بر روی قسمتی که واکسن زده شده است و درد از این ناحیه است زده شود.

مراحل کنترل تب

اگر می‌خواهید تب کودک را کنترل کنید و آن را پایین بیاورید می‌توانید از روش‌های زیر برای این کار استفاده کنید، اول از همه سعی کنید تا تب نوزاد را کنترل کنید و نگذارید تا تب بالا رود برای این که بتوانید این کار را انجام دهید بهتر است که ابتدا تب نوزاد را بگیرید. با توجه به تبی که نوزاد دارد باید به نوزاد شربت استامینوفن بدهید و همزمان با دادن دارو نیز تب نوزاد را با پاشویه کردن پایین بیاورید.

سعی کنید به طور مداوم بدن نوزاد را پاشویه کنید تا تب نوزاد بعد از کنترل شدن پایین بیاید. میزان شربتی را که می‌خواهید استفاده کنید را بر اساس میزان وزن نوزاد در نظر بگیرید دادن بیش از حد دارو به نوزاد امکان خواهد داشت که به نوزاد آسیب برساند و به جای این که تب نوزاد را پایین بیاورد. از آن طرف نیز فشار نوزاد پایین بیاید که با تب گیر‌ها نیز می‌توان متوجه این مطلب شد با این همه می‌توان گفت که باید میزان دارویی را که می‌خواهید به نوزاد دهید را استاندارد و به میزان وزن نوزاد مشخص کنید و آن را به نوزاد بدهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *